Szőlőmag-kivonat (Cholican)

A szőlőmag magas antioxidáns tartalmának köszönhetően támogatja a szabadgyökök elleni küzdelmet, ezáltal segítve az öregedési folyamatok elleni harcot. Szívbarát, támogatja a keringési rendszer normál működését.

A szabadgyökök olyan molekulák vagy molekulafragmentek, amelyek külső elektronpályájukon egy egyedülálló, párosítatlan elektront tartalmaznak, emiatt igen fokozott a reakciókészségük. A szabadgyökök olyan reaktív oxigén-, nitrogén-, kén- vagy szénközpontú molekulák, illetve molekularészletek, amelyek párosítatlan elektronnal rendelkeznek, ezért rendkívül agresszívak és rövid életidejűek, hiszen nagyon gyorsan kémiai reakcióba lépnek más vegyületekkel elektronszerzés céljából. A szabadgyökök megsemmisülnek a szabadgyök-reakciókban, a folyamat végeredményben ahhoz vezet, hogy a célmolekula struktúrájában és funkciójában változást okoznak. Olyan ingatag és reaktív részecskék, amelyek egy másik elektron után kutatnak, hogy új párt hozzanak létre. Károsító hatásukat azzal fejtik ki, hogy testünk ép sejtjeiből igyekeznek elvenni a keresett elektront. Ezt a „szabad kapacitást” a szervezetünk bármely ép sejtjében próbálják megtalálni, illetve onnan felvenni. Sejtrongáló (DNS rongáló) tevékenységük miatt sejtméregnek is nevezzük a szabadgyököket. Egészségünk szempontjából alapvető fontosságú a szabadgyökök és az antioxidánsok megfelelő egyensúlya. Gyakran mégis mi magunk járulunk hozzá e kényes egyensúly felbomlásához a dohányzás, a túlzott napozás, a stresszes életmód vagy rossz táplálkozási szokásaink által. Az antioxidánsok segítségünkre lehetnek a szabadgyökök elleni harcban.

NÉHÁNY FONTOS ÖSSZETEVŐ

A sok ezer éve ismert „bortermő szőlő” (Vitis vinifera L.), mely szőlőfajtát európai borszőlőnek is neveznek, az egyik legrégebben termesztett növény. Tudományos kutatások számos jótékony összetevő jelenlétét mutatták ki mind a szőlő húsában, mind pedig annak magjában, mely tartalmaz lipideket (linolénsavak és olajsavak), fehérjéket, polifenolokat (például katekinek, procianidinek és fenolos savak), szénhidrátokat. A vörös szőlő és magja, de a belőle készült vörösbor is egy rendkívül értékes összetevőt, resveratrol polifenolt tartalmaz. A franciák koleszterinben gazdag étrendjük ellenére ritkábban szenvednek szív- és érrendszeri megbetegedésekben, mint például az amerikaiak. Ezt a jelenséget szokták „francia titok”-ként emlegetni. A vörösbor, Franciaország egyik legkedveltebb itala, antioxidánsokat tartalmaz, amelyek elősegíthetik az immunrendszer normál működését.

Jellemzői:

Természetes módon segítheti az artériák egészségét. Anitoxidánsok által támogathatja szervezetünket. Elősegítheti a szív- és érrendszer normál működését, javíthatja a vérkeringést, segítheti a vérerek megfelelő rugalmasságát. Jótékony hatású lehet a bőr regenerációs folyamataira és rugalmasságára.

AJÁNLOTT MENNYISÉG

Felnőtteknek naponta 2x3 kapszula, melyet bő folyadékkal ajánlatos bevenni. (A legideálisabb időszak a kapszula bevételére a 11.00-13.00 és 19.00-21.00 között).

Kiszerelés
60 kapszula

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *