Fokhagymaolaj lágy kapszula

A fokhagyma antibakteriális tulajdonságait már az ősidőkben is nagyra tartották. Évszázadokon át termesztették Közép-Ázsiában, Indiában és Kínában. Bár manapság a legtöbb országban főként fűszernövényként használják, a fokhagyma a gyógyszeripari termékek előállításánál is fontos összetevő.
A fokhagyma (Allium sativum L.) szervezetünkre gyakorolt hatása rendkívül széles körű. Gyógyászati hatékonyságáról részletes kutatások és leírások állnak rendelkezésre. A fokhagyma felhasználásáról szóló legkorábbi feljegyzések Kr. e. 3000-ből származnak. A fokhagymát tehát hosszú évszázadok óta fűszerként és tartósítószerként alkalmazták, de az emésztőrendszer gyulladásainak és fertőzéseinek kezelésére is használták. A modern tudományos kutatások egyrészt megerősítik a fokhagyma fertőtlenítő, baktérium- és parazitaellenes hatásait, másrészt rámutatnak számos további, korábban ismeretlen tulajdonságaira is.
NÉHÁNY FONTOS ÖSSZETEVŐ
A TIENS Fokhagymaolaj lágykapszula táplálék-kiegészítő fokhagymakivonatot (fokhagymaolajat) tartalmaz. A készítmény szagtalan. A fokhagyma antibakteriális és gombaellenes hatásáról Louis Pasteur már 1858-ban készített dokumentációt. Az 1950-es években Cavallito amerikai kutatónak sikerült kivonnia a fokhagymából azt az olajat, amely az allicin nevet kapta, és amelyről megállapította, hogy számos mikroorganizmus ellen eredményesen használható. A fokhagyma - egy méltán népszerű gyógy- és fűszernövény - tartalmaz szénhidrátot, fehérjét, ásványi anyagokat, valamint vitaminokat (A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, E-vitamin), amelyek antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek. Jellegzetes illatát egy kéntartalmú anyag, az ajoén adja. A mai modern orvostudomány is elismeri a fokhagyma kiegészítő kezelésként alkalmazott, baktérium- vírus- és gombaellenes, emésztést elősegítő, bélfertőtlenítő, bélféregűző, epe- és májműködést, vérnyomást támogató hatását. A fokhagyma flavonoidokat, nukleozidokat, enzimeket, vitaminokat (többek között A, C), valamint mikro- és makroelemeket (többek között káliumot, vasat, foszfort, nátriumot és kalciumot) is tartalmaz. A fokhagyma különleges összetevője a fokhagyma illóolaj, melyet az őrölt fokhagyma gőzlepárlásával vonhatunk ki. A fokhagyma illóolaj különféle poliszulfidok keverékének köszönheti ízét és aromáját. A fokhagymaolaj összetétele származási helyétől és betakarítási idényétől is függ. Az olajkivonat elsősorban diallil-diszulfidokat, allil- triszulfidokat és metil-allil-triszulfidokat tartalmaz.

JELLEMZŐI
Támogathatja szív- és érrendszerünk normál működését.
  • Jótékonyan befolyásolhatja a vérkeringést.
  •  Erősítheti a szervezet természetes ellenálló képességét.
  •  Jótékony hatást gyakorolhat a test általános fizikai állapotára.

AJÁNLOTT MENNYISÉG
Napi 3x2 db kapszula szedése ajánlott, étkezés közben.

Kiszerelés
60 kapszula
Nettó tömeg/mennyiség
46.2 g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *